They wanted a rear deck, but did not want to obstruct their view

We met some wonderful folks that purchased a house in Fort Valley. The views were incredible, but it lacked a rear deck. They gave us a call and presented the challenge: they wanted a rear deck, but did not want to obstruct their views with columns.

Fort Valley Deck

We visited the site and evaluated the conditions. Since we did not know the existing footing situation under the existing house we needed to be creative with supporting the new structure. We also wanted to add a deck across the entire rear of the home – with as few columns as possible. So we developed a strategy to create a walkway along the edge of the house to connect two modest sized decks – preserving the light into the main room of the basement and the views out of all the windows.

Fort Valley Deck Renovation (2)
Fort Valley Deck Renovation (2)
Fort Valley Deck Renovation (2)
Fort Valley Deck Renovation (2)

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Related Posts

10 Tips for a successful Multi-Family design project

10 Tips for a successful Multi-Family design project

By Principle Architect and Multi-Family Director, Adrienne Stronge, and Principle Architect and Business Manager, ...
Elk Rock Meadow Craftsman Home Project Update

Elk Rock Meadow Craftsman Home Project Update

Construction has started on our most recent project in Elk Rock Meadow. We also designed the Elk Rock Farmhouse ...
Oriental Express and Catering Company project update

Oriental Express and Catering Company project update

The Oriental Express and Catering Company is quickly taking shape as Constable Construction puts our design ...
Visualizing the Design with Renderings

Visualizing the Design with Renderings

As architects sometimes we take for granted our ability to visualize the design solution before it is drawn. It is ...